Özel Kariyer Anadolu Lisesi - Batıkent

STEM Eğitimlerimiz

STEM Nedir?

STEM; Bilim, Teknoloji, Mühendislik ve Matematik alanlarının birlikte ele alınarak bütünleşmiş bir şekilde eğitiminin verilmesidir. Bu yaklaşımda amaç normalde olanın aksine bu disiplinlerin katı akademik disiplinler olarak ele alınması değil, birbiriyle ilişkilerinin ele alınarak daha kalıcı ve etkili öğretimin gerçekleşmesi.

STEM modeli öğrencilere, bir soruyu çözerken bu dört alana yönelik bilgi almayı, öğrenciye, basmakalıp ders notları yerine hayatın içinde karşılaşabilecekleri sorunlarla başa çıkabilme yetisi kazandırmayı amaçlıyor.

STEM modelinde öğretmen ise, öğrencinin merakını uyandıracak biçimde konuları derinleştirecek. Soruyu öğretmen değil, öğrenci soracak. Öğrencinin amacı, TEOG ya da üniversite sınavını geçmek değil, hayata hazırlanmak olacak.

Kariyer Koleji olarak STEM eğitimlerine, 5 yaştan 10. sınıflara kadar eğitim programımızda yer vermekteyiz.

STEM Eğitimlerimiz

STEM, önümüzdeki yılların eğitim modeli STEM kısaltması (STEAM, STEM-C, STEM-H gibi türevlerini de görebiliyoruz), tüm temel/sosyal bilimlerin ve matematiğin, bilişim teknolojileri ağırlıklı olmak üzere her türlü araç ve gereci kullanarak disiplinler arası anlayış içerisinde üretim ve tasarım faaliyetleri içerisinde verilen eğitim yaklaşımını ifade etmektedir.

Kariyer Koleji’nde çocuklarımızın kazandığı bilişimle üretim bilgi ve becerisi aslında, matematik, temel ve sosyal bilimler derslerinde edindikleri kuramsal bilgileri uygulamaya geçirecek bir tür “zihinsel alet kutusu” görevini görecektir. Teknik becerilerini diğer disiplinlerle harmanlayan çocuklarımız girişimci nesiller olarak hayata atılma fırsatı yakalayacaklar.

 

Kariyer Koleji, bilişimi amaç değil bir araç olarak konumlandırdığı eğitimlerinde, çocuklara aslında matematiğin de fen bilimlerinin de (fizik, kimya, biyoloji), sosyal bilimlerin de görsel sanatların da amaç değil bir araç olduğunu yaşayarak öğrenme fırsatı sunmaktadır.

 

Üç Boyutlu Tasarım Eğitimlerimiz

Üç boyutlu yazıcılar, insanlık tarihini en derinden etkileyen buluşlardan birisi olmaya aday görünmektedir. Üç boyutlu yazıcılarla insanlar kendi kas güçlerine olan ihtiyacı neredeyse sıfırlamaktadır. Üç boyutlu olarak tasarladığınız herhangi bir şeyi elinize dokunmadan herhangi bir materyalle sıfır hata ile üretme imkanı veren bu yazıcılar günümüzde sağlık sektöründen, otomotiv sanayine, gıda sektöründen havacılık sektörüne üretimle ilgili bir çok alandaki ezberleri bozmaktadır. Kısa bir zaman içerisinde her evde-işyerinde birkaç adet olacak bu makineler ihtiyaç duyduğumuz şeyleri olduğu yerde üretmemizi sağlayacak, böylece kitle üretimi yapan süper fabrikalar döneminden bireysel üretime dönüşümü sağlayan mikro fabrikalar dönemine geçiş yapmış olacağız.

Tinkercad, çok başarılı bir üç boyutlu tasarım platformudur. Hazırladığımız online içerikleri takip eden bir öğrenci www.tinkercad.com adresinde hizmet veren yazılımı kullanarak çeşitli geometrik şekilleri kullanarak neler tasarlayabileceğini fark ediyor ve bu yönde bilgi ve becerilerini geliştiriyor. Tinkercad ile yapılan tasarımın üç boyut dosyası bilgisayara indirilerek üç boyutlu yazıcıdan kolaylıkla çıktısı alınabilmektedir.

 

Robotik Tasarım ve Kodlama Eğitimlerimiz

Robotik, makine ve kontrol sistemlerini, bilgisayar, elektronik ve uzay bilimlerinin tümünü kapsayan bir ortak çalışma alanıdır. Mekanizmaların tasarımı, kontrol edilebilmeleri için yapılarına elektronik donanımların eklenmesi, dijital ortamda kontrollerinin sağlanması ve belirli ortamlarda belirli koşullara göre çalışmaları temel alındığında bu alan makine, mekatronik, bilgisayar, yazılım, kontrol ve otomasyon, uzay ve havacılık, elektrik-elektronik gibi birçok mühendislik disiplinini bir arada toplamaktadır.

Robotik biliminin hızla ilerlemesi ve dünyamızın sürekli daha da dijitalleşmesiyle çocukların ve profesyonel düzeyde bu bilimle uğraşmayan insanların robotik sistemleri ve programlamayı öğrenebilmeleri için günümüzde robotik ve kodlama eğitimleri verilmektedir. Yurtdışında başlatılan ve son yıllarda ülkemizde STEM, STEAM ve STEM+A (Fen Bilimleri-Teknoloji-Mühendislik-Sanat-Matematik) gibi isimlerle verilen bu eğitim programları ile öğrencilerin analitik düşünme kabiliyetlerini geliştirmek ve erken yaşta mühendisliğe karşı ilgi duymalarını sağlamak amaçlanmıştır.